.

.

Кубанска Доминиканска Корпорација За Шеќер-Сертификат За Акции

Кубанска Доминиканска Корпорација За Шеќер-Сертификат За Акции

DEN 720.00

Количина на стоки
Тековен

Акции печатени Од Американската Банкнота Компанија Датум еден ден пред падот на берзата! Подолу од jaimemontilla.net Кубанскиот Доминикански Шеќер Копродукции. беше инкорпориран во Мериленд На 22 Март 1922 година како холдинг компанија за преземање на имотите на шеќер во сопственост на Кубанскиот Доминикански Синдикат За Развој На Шеќер. Подружницата компании На Кубанскиот Доминикански Шеќер Копродукции. Беа : Компања Азукарера Доминикана Ц Пор а-сопственик На Ингенио Консуело и Ингенио Сан Исисдро во Доминиканската република, стекнати од фирмата Бартрам Брос. Барахона Шеќер Копродукции. - сопственик преку своите подружници околу 45.000 хектари земја и Ингенио Барахона во истоимениот град. Санта Ана Шеќер Копродукции. беше инкорпориран според законите на Куба за да се вклучи во производството на суров шеќер. Во раните 1920-ти беше единствен сопственик На Централна Санта Ана стекнат Од Азуа И Ескориза, Централен Хатило Од Ф.Фернандез и Централна Америка Од Ф. Алмеида, сите лоцирани во провинцијата Ориенте во Куба.​ Акционерите На Западна индија Шеќер Финансии Копродукции. ја одобри ликвидацијата на компанијата во ноември 1924 година. Како резултат на тоа, групата Хауел тогаш се состоеше само Од Кубанската Доминиканска Шеќерна Копродукција. И Шеќер Имоти На Ориенте, Ад. Планови за реорганизација На Кубанскиот Доминикански Шеќер Копродукции.

Други карактеристики

Најдобри понуди