.

.

Сони САЛ18135 18-135мм ф/3.5-5.6 Објектив За Зумирање

Сони САЛ18135 18-135мм ф/3.5-5.6 Објектив За Зумирање

DEN 3.00

Количина на стоки
Тековен

Средна генерација на новата генерација - зголемување на објективот за зумирање со фокусна должина од 18-135мм Максимален сооднос на зголемување( х) : 0,25 х.Најлесен објектив за зумирање со средно зголемување. Тивко, со голема брзина НА возење преку СЕМ. Минимално Растојание За Фокусирање : 1,48 стапки (0,45 м). Опис на производот а-монтирање ДТ 18-135мм Ф3. 6 СЕМ ОД Производителот ДТ 18-135мм Ф3. 5-5, 6 Сем Зум Леќа Оваа Лесна леќа нуди двојни предности на многу корисен опсег на зумирање од 18-135мм и лесна преносливост. Одликувајќи се со извонреден оптички дизајн кој вклучува асферични леќи и ед стакло за ѕвездена резолуција, плус мотор во објектив што ги максимизира перформансите на автоматскиот фокус за континуирано снимање со голема брзина, како и филмови. Рачниот фокус е исто така мазен и лесен. Технологија ед (Екстра-ниска Дисперзија) стакло бидејќи фокусните должини стануваат подолги, леќите изградени со конвенционално оптичко стакло имаат потешкотии со хроматската аберација, и како резултат на тоа сликите страдаат од помал контраст, понизок квалитет на бојата и помала резолуција. Ед стаклото драматично ја намалува хроматската аберација на опсегот на телефото и обезбедува супериорен контраст низ целата слика, дури и при големи поставки на отворот. Надгледуваното стакло обезбедува зголемена компензација за хроматска аберација. Елементите на асферичните леќи дизајнот На Асферичните леќи драматично ја намалува сферичната аберација, истовремено намалувајќи ја големината и тежината на леќите. Сферичната аберација е мало неусогласеност на светлосните зраци проектирани на рамнината на сликата. Ова е предизвикано од разликите во прекршувањето во различни точки на конвенционалните сферични леќи кои го деградираат квалитетот на сликата кај леќите со голема решетка. Специјално обликуваните" асферични " елементи во близина на дијафрагмата го враќаат усогласувањето на светлосните зраци на рамнината на сликата, одржувајќи висока острина и контраст дури и при максимална решетка и може да се користат и во други точки на оптичката патека за да се намали изобличувањето. Добро дизајнираните асферични елементи можат да го намалат вкупниот број на елементи потребни во објективот, со што се намалува вкупната големина и тежина. Напредните Асферични (a) елементи се еволуирана варијанта, со исклучително висок сооднос на дебелина помеѓу центарот и периферијата. Elements елементите се многу тешки за производство, потпирајќи се на најнапредната технологија за обликување за доследно и прецизно постигнување на потребната форма и точност на површината, што резултира со значително подобрена точност и квалитет на сликата.

Други карактеристики

Најдобри понуди