.

.

Болдер Брук Клуб, Вграден-Сертификат За Акции

Болдер Брук Клуб, Вграден-Сертификат За Акции

DEN 1.67

Количина на стоки
Тековен

Акции печатени Од Хасбрук, Трн И Ко МОЖЕБИ ГОЛФ клуб? Сертификат за акции издаваат бизниси, обично компании. Акциите се дел од постојаното финансирање на бизнисот. Нормално, тие никогаш не се враќаат, а инвеститорот може да ги врати своите пари само со продажба на друг инвеститор. Повеќето акции, или исто така наречени акции, заработуваат дивиденди, по дискреција на бизнисот, во зависност од тоа колку добро тргувал. Акционер или акционер е дел-сопственик на бизнисот што ги издал сертификатите за акции.

Други карактеристики

Најдобри понуди