.

.

Seachem Zeolite Marine & Agent Binding Agent - Амонијак и тешки метали 4 L, сива

Seachem Zeolite Marine & Agent Binding Agent - Амонијак и тешки метали 4 L, сива

DEN 707.68

Количина на стоки
Тековен

Binder : Seachem Zeolite е природно, високо-порозен минерал што врзува амонијак и тешки метали преку механизам за размена на јон Отстранувач : Seachem Zeolite работи во морски и слатководни води за да се отстранат штетните метални јони како што се олово, бакар, никел и цинк без осиромашување на калциумот во солена вода, ниту ја зголемуваат општата цврстина во слатката вода каде јонската јачина е мала. Упатства : Користете 250 ml (1 чаша) на Seachem Zeolite за секои 200 L (50 американски галони). За помали аквариуми, еквивалентната доза е 5 ml (лажичка од 1 ниво) на 4 L (1 американски галон). Оваа количина на seachem зеолит ќе отстрани до 0. 5 mg/L амонијак. Нивото на амонијак треба да се спушти на нула во рок од 24-48 часа. Во овој момент, зеолитот може да се отстрани или замени со активен јаглерод. За најдобри резултати : Seachem Zeolite треба да се исплакне пред употреба и да се постави така што ќе го зголеми протокот на вода низ неа, но не така што ќе се спушти против себе во проток. Зеолитот може да се користи во филтер за канистер, медиумска комора, филтер за кутии или која било површина со висок проток на филтер за бразди. Се препорачува и употреба на филтерска торба. Безбедност : Бидете сигурни да се измиете темелно по ракувањето со Seachem Zeolite и да го чувате овој производ во оригиналниот сад во ладно, суво подрачје подалеку од храна или некомпатибилни материјали. Опис на опсегот на возраста : Сите фази на живот. Seachem Zeolite е природно, високо-порозен минерал што ги врзува амонијак и тешки метали преку механизам за јонска размена. Повеќе од три децении, Сеахем е компанија вкоренета во звук наука.

Други карактеристики

Најдобри понуди