.

.

КОНТРОЛЕР ЗА Соларно Полнење QAZNHODDS 6v 12V 10a Издржлив Автоматски Соларен Панел Контролер За Полнење На Батеријата Регулатор За Подобрување На Домот

КОНТРОЛЕР ЗА Соларно Полнење QAZNHODDS 6v 12V 10a Издржлив Автоматски Соларен Панел Контролер За Полнење На Батеријата Регулатор За

DEN 0.67

Количина на стоки
Тековен

1 Користете микропроцесор и врвен мцу чип за да реализирате интелигентна контрола. Слика микроконтролер, најсилните анти-пречки. Има заштита од преполнување, заштита од прекумерно празнење, електронска заштита од краток спој, заштита од преоптоварување, заштита од обратно поврзување на батеријата, заштита од обратно поврзување на соларниот панел итн. Со контрола на корекција на стапката на празнење, различните стапки на празнење имаат различни напони на прекинување, кои се во согласност со својствените карактеристики на батериите. Научен режим за управување со батеријата, при прекумерно празнење, батеријата ќе се засили и наполни и ќе се изврши одржување на компензацијата. Во нормална употреба, се користи комбинација на избалансирано полнење и пловечко полнење, а полнењето за засилување се врши еднаш неделно за да се спречи вулканизација на батеријата и значително да се продолжи работниот век на батеријата. Поставката на параметарот има функција на заштеда при исклучување, односно важни податоци како што се системскиот режим и контролните параметри се зачувуваат во чипот и нема да се изгубат по исклучувањето, што го прави прилагодувањето поудобно и системот постабилен. Колото за полнење усвојува двојно контролно коло од серијата МОСФЕТ, што ја намалува загубата на напонот на колото за речиси половина во споредба со колото со помош на диоди. Полнењето усвојува контрола на РЕЖИМОТ PWM, што во голема мера го подобрува полнењето. Интуитивната ЛЕР го означува моменталниот статус на батеријата, овозможувајќи им на корисниците да ја разберат употребата. Може да се изберат три режими на работа : нормално отворен режим, режим за контрола на чиста светлина и контрола на светлината плус режим на тајминг. Спецификација : Материјал : Пластика Напон на Системот : 6 V, 12voutput Струја : 10apower Опсег : 60 W(6 V), 120w(12 V)Преоптоварување, Заштита Од Краток Спој : Yes No-загуба на оптоварување : 5macharge Јамка Пад : 0.

Други карактеристики

Material:
Plastic
System Voltage:
6V, 12V
Output Current:
10A
Power Range:
60W(6V), 120W(12V)
Overload, Short Circuit Protection:
Yes
No-load loss:
5mA
Charge Loop Drop:
0.2V
Disharge Loop Drop:
0.1V
Protection Degree:
IP30
Working Temperature:
-40°~55°
Install and Method of Using:
Firstly, determine the controller output mode , the device factory default setting is normally open mode .if you need to set for the pure light control mode or light control plus timing mode, you need to open the enclosure through set dip switch, changing the discharge mode:
When the key set on is 1, the key set off is 0, normally open, pure light control:
Connecting the battery first. if correctly connected, battery indicator will light:
Connecting the wire of the solar panel second. if the connection is correct, the indicator light of “charge”will be on or flash 10 seconds later after laying outside under the sun. otherwise, please check the connection:
Making sure the solar energy panel is laid outdoors under the sunshine:
Connecting the load at the end. if inversely connected, the led lamp may be damaged:
Please pay attention to the anode and the cathode to avoid the inverse connection:

Најдобри понуди