.

.

Убаво 10 пакувања ултра мека супер апсорбирана рана облекување 4 x4, 10 пакувања со силиконски пена облекување 5 x5, високо апсорбирачки рани кои се базираат на големи з?

Убаво 10 пакувања ултра мека супер апсорбирана рана облекување 4 x4, 10 пакувања со силиконски пена облекување 5 x5, високо апсорбирачки

DEN 0.67

Количина на стоки
Тековен

【Супер абсорбента облекување на рани】 : Ажурирано ултра меко облекување на рани, со високи абсорбени полимерни композитни абсорбенти влошки, означени за умерени до тешки рани за одводнување Како добра алтернатива на нормалната газа, супер апсорбирачките влошки има супериорна апсорпција, особено за хронични рани што не се лекуваат. 【Не придржувани влошки за рани】 : Ултра апсорбирачкиот облекување на рани е меко и дише, го минимизира ризикот од мацерација и ви нуди поудобно искуство за нега на рани. 【Лесно за нанесување и отстранување】 : Не-прилепувањето супер апсорпција наПад е лесен за примена и отстранување. Исто така, лесно се отстранува фустанот за рани 4x8 е лесно да се отстрани. Неопходно е да се покријат влошките што не се лепени рани со дополнително лепило облекување, хируршки чорапи, ленти за да се задржат влошки што не се во место. 【Безбедно и индивидуално запечатено】 : Супер абсорбента облекување на рани 4 "x4" (3 "x3" влошки) , 10 брои/кутија. Супер абсорбенталните влошки на раните треба да се менуваат кога клинички се наведени, кога видливи знаци на ексудат се приближуваат до работ на раната или по 5-7 дена. 【Мора да имате за комплети за прва помош】-Облечување со силиконска пена 5 "" x 5 '' (3 "x 3" подлога) работи добро со умерено до тешки ексудатни рани, како што се чир на сакрум, кратења, операција на грбот, операција за замена на коленото, операција за замена на коленото, операција за замена на коленото, операција за замена на коленото, операција за замена на коленото , Дијабетичен чир на стапалото, болно под притисок, кревети, венски чир, изгореници од I-II степени и други ситни трауми. 【Граничи со лепило облекување на пена】- Нашето облекување на силиконска пена 5x5 во е мека и пријателска за чувствителна кожа. Облечувањето со силиконска пена со граница нуди екстремна апсорпција за време на процесот на заздравување од оптималното влажно опкружување, вертикално апсорбирајќи го ексудат. Дебелите влошки од пена обезбедуваат одлично амортизирање. 【Граничи со лепило облекување на пена】- Нашето облекување на силиконска пена 5x5 во е мека и пријателска за чувствителна кожа.

Други карактеристики

type 1:
Silicone foam dresing 4x4 (3x3 in pads), 10 individual Pack/Box
type2:
Super Absorbent Wound Dressing 4x4, 10 individual Pack/Box
Notice:
1. Do not reuse. Reusing will cause cross-contramination. :
2. Do not use if the package is damged before open. :
3. Store the wound dressing in dry, ventilated environment. :
4. Make sure the dressing completely overlap the edge of the wound at lest 1-2 cm. :
5. Do not use the wound dresing in hot tub, spring, swimming. :

Најдобри понуди