.

.

Аизир Јапонски Дрвен Суши Хангири Сад За Мешање Ориз, Суши Ок Када За Мешање Ориз Додаток За Суши За Домашна Кујна Во Ресторан,45 * 11см

Аизир Јапонски Дрвен Суши Хангири Сад За Мешање Ориз, Суши Ок Када За Мешање Ориз Додаток За Суши За Домашна Кујна Во Ресторан,45

DEN 1.33

Количина на стоки
Тековен

Хангири, Суши Ок : Традиционална када за мешање за правење суши ориз Традиционален Јапонски Чемпрес дрвена када за мешање суши ориз (хангири) ја апсорбира несаканата влага од оризот, дозволувајќи му на вашиот ориз да достигне совршена конзистентност секој пат. Упатства За Нега : 1.Избришете со влажна крпа пред употреба.По употреба, Исплакнете со топла вода, избришете Ја Со Топла Крпа и исушете ја темелно 3. завиткајте го со пластична кеса, чувајте го во ладна и добро проветрена област, подалеку од директна сончева светлина. Суши Када Материјал : висококвалитетно бело дрво рафинирано, не било обоено или третирано. Мазен ѕид на сливот, задебелување повеќе отпорни на абење и отпорни на паѓање. Овој Јапонски Сад За Мешање Ориз Е направен од Чемпрес Савара со акцентни цврсти бакарни ленти на надворешната површина. Тоа е најдобриот избор за суши ресторан за правење суши и мешање суши ориз. Опис : Дрвена Када за Мешање изработена од висококвалитетен материјал, издржлива и практична за долготрајна употреба, погодна за дома, кујна, ресторан итн, не само што може да се користи како кофа за мешање ориз, туку може да се користи и како Кофа За Суши.Важност : традиционално се користи при правење суши ориз. Важно е да користите неметален сад бидејќи тоа спречува каква било интеракција помеѓу оризовиот оцет што ќе се додаде во оризот и секој метален материјал. Дрвото служи и за апсорпција на вишокот на влага од варениот ориз, а големата површина за мешање овозможува топлиот ориз брзо да се излади.

Други карактеристики

-Color:
Wood Color
-Material:
White Pine Wood + Copper Bands
-Technology:
Color Glaze
-Shape:
Round
How To Care?:
1. Because the wood itself will expand and contract with heat, it should not be directly exposed to the sun or exposed to cold wind. If it is not used for a long time for more than 2 months, the sushi barrel can be soaked and sealed with a large plastic bag to prevent the air from taking away moisture;:
2. It is best to put a little water in it at ordinary times to make it absorb water and keep the wood saturated and moist;:
3. If the sushi barrel has been filled with meat or oily food, use a trace detergent and hot water to scrub it;:
4. Pack raw and cooked food separately to avoid cross-growing food bacteria.:
Package List:
1 x Wooden Sushi Rice Bowl:
1 x bamboo sushi mats :
2 x bamboo rice paddle :

Најдобри понуди