.

.

HMA-269 Gunrunners Patch-шијте

HMA-269 Gunrunners Patch-шијте

DEN 963.20

Количина на стоки
Тековен

Американски ветеран во сопственост на мал бизнис Американски ветеран во сопственост на мал бизнис. HMA-269 Gunrunners Patch-Пластична поддршка за поморска светлина/напад со хеликоптер ескадрила 269 HML/A-269 „Gunrunners“ организирана како прв USMC Attack Helicopter Squadron, HML/A-269 служеше во Медитеранскиот, Либан и војната во Заливот (Ашор и во живот). За време на операцијата Ирачка слобода (2003), ескадронот леташе мисии за поддршка на I Mef. Одделите се распоредија со Меус на Балканот. Како Sister Squadron HML/A-167, HML/A-269 опстојува во користењето на ознаката „Светлина/напад“. Снига беше активирана на 1 јули 1971 година во Riverу Ривер, НК, како поморски напад со хеликоптер ескадрила 269 (HMA-269). Редизајниран 1986 година како морски светлосен напад со хеликоптер ескадрила 269 (HML/A-269). Единица почести Претседателска единица Цитат Ирак 2003 година Пофалби за морнарички единици за пофалби со 1 бронзена starвезда Мериторична единица за пофалби со 2 бронзени starsвезди на национална одбрана на службата за одбрана со 2 бронзени starsвезди Југозападна Азија услуга Стример со 3? Бронзена starsвезди Глобална војна за експедиција за тероризам, проследувач Глобална војна против услуги за тероризам, прекари : „Море кобра“; Авиони „Gunrunners“ : AH-1 J/T/W; UH-1 N ID код : HF 1971-.

Други карактеристики

Најдобри понуди