.

.

Автомобил Детектор Течност За Сопирачките Тестер Пенкало 5 ПРЕДВОДЕНИ Авто Возило Автомобилски Тестирање Алатка Дијагностички Алатки Електронски Пенкало ЗА ДОТ3/

Автомобил Детектор Течност За Сопирачките Тестер Пенкало 5 ПРЕДВОДЕНИ Авто Возило Автомобилски Тестирање Алатка Дијагностички Алатки

DEN 1150.40

Количина на стоки
Тековен

1 зелените LED светла = содржината на вода ВО ТЕЧНОСТА ЗА сопирачките H2 O 3%, не може да продолжи да ја користи течноста За сопирачките Треба Да Се замени Црвена ЛЕР : промена на течноста за сопирачките.ЛЕР црвено трепкање : замена на батеријата.ЛЕР жолта : ниска содржина на влага, проверете повторно за шест месеци. Спецификација : 1. За да го проверите квалитетот на квалитетот на течноста за сопирачките 2. 5 Доведува до означување на процентот на вода во течноста за сопирачките 3. Автоматско исклучување 4. Управувана ОД СТРАНА НА LR03 AAA 1.5 V батерија (не се вклучени ) Тестер Инструкции : 1. зелените LED светла = содржината на вода ВО ТЕЧНОСТА ЗА сопирачките H2 O 3%, не може да продолжи да ја користи течноста За сопирачките Треба Да Се замени Црвена ЛЕР : променете ја течноста за сопирачките 4.ЛЕД црвено трепкање : замена на батеријата 5.ЛЕР жолта : ниска содржина на влага, проверете повторно за шест месеци 6.ЛЕР зелена : линии на течноста за сопирачките / Технички параметри на клеточниот ред : Зелена : Батерија ВО РЕД, односно течноста за сопирачките не содржи Вода Зелена / жолта : масло за сопирачките во содржина на вода помала од 1%, подобри перформанси на течноста за сопирачките, леснотија на користење. Зелена / жолта / жолта : масло за сопирање во содржина на вода од околу 2%, течноста за сопирачките може да продолжи да се користи.

Други карактеристики

1. To check the quality of brake fluid quality :
2. 5 LEDs to indicate percentage of water in the brake fluid :
3. Automatically power off :
4. Operated by a LR03 AAA 1.5V battery ( Not included ) :
Tester Instructions:
1. the green LED lights = water content in the brake fluid H2O :
brake fluid qualified :
2. the yellow LED lights = brake fluid water content H2O = 1.5% to 3%, :
can continue to use, :
test again six months later :
3. the red LED lights = water content in the brake fluid H2O> 3%, :
can not continue to use the brake fluid needs to be replaced Red LED:
change brake fluid
4.LED red flashing:
battery replacement
5.LED yellow:
low moisture content,
check again in six months :
6.LED green:
brake fluid lines / cell row
Technical parameters:
Green:
Battery OK,
that is, brake fluid does not contain water :
Green / yellow:
brake oil in water content of less than 1%, better brake fluid performance,
ease of use. :
Green / yellow / yellow:
brake oil in water content of about 2%,
brake fluid can continue to use. :
Green / yellow / yellow / red:
brake oil in water content of about 3%,
the proposed replacement of brake fluid. :
Green / yellow / yellow / red / red:
brake oil in water content of at least 4%,
the brake fluid must be replaced immediately responsible for very dangerous. :
Attention :
1. Replace battery if the gree LED not light p any longer after you press power on button. :
Wash the test probe with tab water after use. :
2.In case of skin contact with brake fluid,thoroughly wash the affected skin or clothing with water. :
3.Do not expose brake fluid to the atmosphere for a long time as the fluid is highly hygroscopic! :
Packaging:
1* brake fluid tester

Најдобри понуди